Laadpaal Installatie

Zaptec
Eve Single Pro line

Laadpaal laten installeren?

Laadpaal installeren vanaf € 359,-

Laat onze experts uw laadpaal installeren. Onze monteurs hebben de juiste certificaten en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De basisinstallatie bij Charge24 kost € 359 en omvat de installatie,

✅ Schouw op afstand
✅ Voorrijkosten
✅ Arbeidskosten
✅ Klein materiaal
✅ Testen ingebruikstelling
✅ Montage op de wand

Als u aanpassingen aan uw groepenkast wilt of load balancing wilt toevoegen, bieden we twee uitbreidingspakketten aan.

Installatiepakket 1 (€ 720) omvat groepenkastuitbreiding, installatie van load balancing en levering van voedings- en signaalkabels tot 10 meter.

Voor situaties waarin grondwerk vereist is, hebben we installatiepakket 2 (€ 840). Dit omvat alle diensten van pakket 1, plus grond- of opbouwwerkzaamheden tot 5 meter.

Laadpaal installatie in 5 stappen

Meterkast voorbereiden

De installateur maakt een nieuwe groep in de meterkast. Hij trekt de kabel van de meterkast naar de plek van het laadstation.

Graven en boren

Er wordt een gleuf gegraven om de kabel in te leggen. Moet de kabel onder bestrating door, dan leggen we dit weer netjes terug.

De lader plaatsen

Op de gewenste locatie plaatst de installateur de laadpaal. Hij graaft een kuil voor een paal of boort gaten als je een lader aan de muur krijgt.

Testen en activeren

Uiteraard testen we of de laadpaal goed werkt. Ook krijg je uitleg over hoe het laadstation werkt. Je moet de lader nog wel zelf activeren.

Ondersteuning en onderhoud

Een laadpaal heeft eigenlijk nooit onderhoud nodig. Mocht er wel wat zijn, dan kun je altijd terecht bij onze specialisten.

Welke extra diensten zijn beschikbaar?​

Bij de meeste laadpaal installaties die Charge24 uitvoert, vallen de kosten binnen de basisinstallatie. Maar soms is uw situatie anders of wilt u wat extra’s. Naast de twee installatiepakketten bieden we tegen een meerprijs ook extra diensten aan. Hier zijn enkele voorbeelden:

✅ Beoordeling van de locatie (€ 150,-)
✅ Een nieuwe 3-fase kWh-meter MID voor (€195,-)

Zijn installaties van verschillende merken hetzelfde?​

Bij Charge24 kunnen onze installateurs laadpalen van alle merken installeren. Over het algemeen lijken de installaties van verschillende merken laadpalen op elkaar, maar er zijn kleine verschillen, vooral afhankelijk van uw huis en het type laadpaal. De installatie van een laadpaal is maatwerk, waarbij onze installateurs rekening houden met alle factoren.

Als u denkt dat uw situatie complex is, raden we altijd aan om een beoordeling van de locatie in te plannen met een van onze installateurs.

Wilt u zelf een laadpaal installeren?

Als u voldoende technische kennis heeft en vertrouwd bent met elektrische installaties, kunt u ervoor kiezen om zelf uw laadpaal te installeren. Wij leveren de laadpaal op de gewenste locatie en u kunt zelf aan de slag. De laadpaal wordt altijd geleverd met een handleiding die u stap voor stap helpt bij de installatie.

We willen wel benadrukken dat technische kennis belangrijk is. Veel fabrikanten vereisen dat de installatie wordt gedaan door een erkende installateur, anders kan dit gevolgen hebben voor de garantie. We adviseren ook om uw thuissituatie en het laadvermogen van uw auto goed te onderzoeken, het liefst voordat u een bestelling plaatst. Dit zorgt ervoor dat u niet te maken krijgt met vervelende verrassingen.